Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to oboje, tzn. můžete se svobodně morem nakazit.

Problém je v tom, že v Praze, ale i jinde, je málo čajoven, které současně nabízejí levné ubytování a přitom mají pokoje dostatečně hlukově izolované.

A za vše může Magistrát a primátor, kteří z Prahy dělají turistické lákadlo a pak jsou na větvi z toho, že se tam hrnou lidi. Je to typický pravičácký přístup, hlavně rejžovat bez ohledu na nebohé trvale bydlící.

My Prahu nedáme, radši ji zbouráme! ;-DR^

1 0
možnosti

P84e33t59r 43B89u57r46i56a88n

18. 2. 2020 14:38

Koukám diskuze nic moc, pane kolego, když chybím já :-) Sorry jako, ale psal jsem mezitím blog na stejné téma jen v opačném gardu. Příště se určo polepším.

1 0
možnosti

V pořádku, možná na Váš blog ještě zareaguji v duchu hesla třikrát a dost!

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že o této záležitosti vím jen částečné zblo a nebydlím v centru Prahy, tak jsem (odvozeno od přístupu mnohých diskutérů) výrazně aktivně legitimován k ingerenci do problematiky.

Klonil-li bych se k odpůrcům hanebné anexe a snad i znárodnění bytu izraelského občana, vidím nedostatek v tom, že boj za odstoupení primátora není zde futrován dalšími jeho hnusnými prohřešky a flagrantními právními poklesky, neboť jeden případ není dostatečně průrazný.

Také bych mohl být po boku zastánců svobody a bít se za právo nakládat se svým majetkem bez hnusného byrokratického omezování a právo maximální profitability bytové jednotky bez vměšování bezohledných spolubydlících a vlastníků.

Jenže já jsem spíš zastánce práva užívat nerušeně a bez vměšování vlastní kruhy a roto nemohu hurónským pokřikem žádného z nich podpořit. Z vlastní zkušenosti totiž vím, jakým potěšením je mít v těsné blízkosti i méně početné seskupení, které svým pojetím habitace činí vaše bydlení stresujícím až nesnesitelným. V mém případě se nejednalo o krátkodobý pobyt(y) a řešení tudíž bylo jednodušší, ale zároveň si proto dokážu představit frustraci a pocit bezmoci ostatních v bytovém domě, kde se objevují mladí cizinci, kteří si vyrážejí do Prahy za zábavou a potěšením a jejichž představa bydlení, byť krátkodobého, je diametrálně odlišná od ostatních bydlitelů.

Nevím, jestli je to dostatečně empatické, ale asi bych útočníkům na znárodňující svazáky dopřál dlouhodobé bydlení v takovém prostředí, kdy se vkrádají myšlenky na nucené odstěhování.

Bezmezné svobodě a Ayn Rand zdar!

0 0
možnosti

Když někteří nepovažujeme slovo zisk za slovo sprosté. Neupíráme nárok na zisk a jeho optimalizaci majiteli, ať je jakékoliv národnosti či státní příslušnosti (plní-li zdejší zákony, včetně daňových).

Nevím, jaké sousedské vztahy si v dnešních panelácích představujete. Já je nevidím. V mnoha domech SVJ jsou to vztahy tak nevraživé, že snad jsou nezúčastnění krátkodobí obyvatelé lepší. (Ano, pamatuji sousedské vztahy v domě - ale to jsou vzpomínky tak 65 až 70 let staré.)

Upřímně - vidím skutečně jediný problém: zhoršují nedostatek nájemních bytů, způsobený ovšem primárně neschopností porevolučních vlád a samospráv umožnit rychlou výstavbu bytů nových. "Nadržených" investorů je spousta. Brzdících zákonů a plánovacích dokumentů mnohem víc.

Problém Airbnb byl politiky vyvolán účelově - zakrýt důvody nedostatku bytů (a cenové výsledky jakéhokoliv nedostatku). Stejně, jako je za důvod nedostatku označován fakt, že někdo má byty jen proto, aby je pronajímal (teď myslím dlouhodobě). - Je to obdobné, jako když byla vyvolána nesmyslná kauza "Byty OKD". Měla zastřít zločinně nízkou cenu prodeje minoritního podílu státu v OKD.

0 1
možnosti

Nevím, jak je to se snídaní. Ale včera jsem byla u kamarádky v pražské Revoluční. Část nájemníků takto byty také pronajímá.Kamarádka byla dlouho předsedkyní bytového družstva, dům dali do pořádku, ale ji už vlastně vůbec nezajímá. Domem proudí davy lidí (včera jsem je také potkala), které na vás ani nekouknou, natož, aby se lidi pozdravili. Ano, kdysi byly výhrou dobré sousedské vztahy. Nová doba. Vztahy jsou veskrze tržní a schody pozvracené... jasně, můžou se odstěhovat.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2944
  • Celková karma 25,22
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik