Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

vy jste takovej povolnej, nemohl by jste mi dohledat, jestli už nám němci zaplatili válečné reparace? A kdyby náhodou ne, tak proč?

1 0
možnosti
Foto

Hm. A že bychom tedy na oplátku zaplatili za zabavený sudetoněmecký majetek?

9 1
možnosti
JN

Zdravím, pane Trčálku Ano, v tom, že Vlasovci nebojovali po boku nacistů většinu válku, ale jen její část, jsem se v jednom blogu, psaném před více než 4 měsíci, spletl, přičemž jsem svou chybu uznal a přímo v textu článku to dodatečně doplnil. Ale nevím, zda se u Vás malinko nezačíná projevovat skleróza, protože o tom už jste v jednom dřívějším blogu přece psal. Zkrátka, někdo je trochu popleta a někdo trochu sklerotik. ;-)

Ale to je jedno, pojďme k těm Vlasovcům: je dobře, že jste dal na můj včerejší blog v článku odkaz, protože ti, co můj článek ještě nečetli, si tak mohou přečíst mimo jiné tohle:

"V obci Salaš na Uherskohradišťsku pak došlo na konci dubna 1945 k tomu, že Němci ve spolupráci s Vlasovci udělali lest na místní obyvatele, když nechali šířit zprávu, aby se ti, kteří chtějí pomoci partyzánům, dostavili do místní hájovny. Devatenáct mužů této výzvy uposlechlo a do hájovny se dostavilo, tam je však němečtí vojáci, oblečení do ruských uniforem, nemilosrdně postříleli..."

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751573

Takže díky tomu možná někteří i pochopí, proč se nejenom Rusům, ale i některým našim lidem například nelíbí to, že se v teď v Praze postavil Vlasovcům pomník (bez jakékoliv vysvětlující desky, jaká byla u Koněvova památníku, než ho dal starosta Prahy 6 hrdinně odstranit.

9 1
možnosti
KT

Tak se jim to nelíbí, mají na to právo, a snad přijdou časy, a Koněv jim zase bude kynout, a oni budou štěstím bez sebe, proč ne, stojí-li a padá na to jejich život, ale co to má ale společného s tím, že ve aktuálním svém článku, s prominutím, lžete?

Například v Praze se Vlasovcům pomník nepostavil, nebo ne přijmenším v takových dimenzích a rozměrech jako pomník Koněvův (Vaše další, když dovolíte, lež),

Takže resumé Vašeho příspěvku je to, že by se nemělo připomínat, a ro ani prostřednictvím pamětní desky, že v Praze bojovali proti Němcům i Vlasovci, a někteří přitom, ano, i padli?

Ale to jsme tam, kde už jsme jednou byli, že ano...

15 0
možnosti
MT

Tentokrát jste udělal taktickou chybu a pan Nožička Vás rozdrtí mazaným argumentem, že "psalo se, psalo, ale málo"! Podle mě je nutno vědecky stanovit poměr, v jakém se bude povinně psát o zločinech té které strany. Třeba podle velikosti diktátorova kníra... to ne, v tom Stalin vede... nebo podle diktátorovy výšky... zase špatně... no nic,vidím že to bude vyžadovat svolání komise.

7 0
možnosti
LP

ty komise jste trefil dobre. Ty budou svolavany co nevidet a jejich naplni bude rozhodne odmitani Ruska, Ovara a obecne nacku z Trikolory a SPD.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 2952
  • Celková karma 24,93
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik