Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestliže podle vás zrušení povinné školní docházky neznamená rezignaci na vzdělání, ba právě naopak, znamená to rozšíření možnosti vzdělání, tak ze stejné logiky třeba zrušení povinného očkování dětí by mělo znamenat rozšíření možností prevence v šíření nakažlivých nemocí, ne? Osobně vždy čekám u blikajícího semaforu a spadlých závor, ale pokud by mi strojvedoucí z kabiny lokomotivy nebo průvodčí dával najevo, že mohu bezpečně přejít, tak bych asi také přešel a určitě by mě nenapadlo si jej lustrovat, zdali se jedná o pověřeného pracovníka SŽDC.

Myslím, že vaše snaha oponovat panu Nožičkovi za každou cenu vede k tomu, že pak můžete sepsat i úplný nesmysl. Rčení, mluviti stříbro, mlčeti zlato má něco do sebe :-).

1 0
možnosti

R^

Alternativní vzdělání pro alternativní způsob života a alternativní způsoby obživy!!

1 0
možnosti

"Domnívám se, že školní docházka by neměla být povinná a každé dítě, by si mělo samo rozhodovat, co a jako formou se bude učit."

Pořád přemýšlím, jestli ta slova autor myslel vážně nebo jde o ironii. Ovšem jako nápad je to výborné, protože stejně fundovaně se bude každé takové dítě rozhodovat, jestli si bude čistit zuby, mýt se nebo se hýbat. Výsledky jistě samo časem ocení.

Autor ovšem neváhá a pokračuje. "Kdo chce být lékařem, nechť se vzdělává tak, aby tímto lékařem mohl být, v tom mu svoboda vzdělání, respektive vzdělávání, nijak bránit nebude, ba právě naopak."

Se vzděláním je trochu jako s povinným očkováním. Jakmile proočkování klesne, staré problémy a nemoci se vracejí. Nedávný případ malého neočkovaného pacienta, který skončil na měsíc v nemocnici, je docela známý. Jistě se teď může kdokoliv začít podivovat nad tím, jak souvisí studium medicíny, očkování a povinná školní docházka?

Prostě - školství je provázaný systém. Základní školy připravují děti na školy středí a ty na školy vysoké, kde se práce na všech třech stupních zúročí. Základní a střední školy jsou do značné míry právě takové, protože vysoké školy jsou "právě takové" a to včetně oné medicíny.

Co se stane, pokud je takový systém nárazově vychýlen např. tlakem na vyšší počty absolventů, kteří na startu neměli potřebné předpoklady a vzdělávali se např. v institutu školy života? Laťka klesá a tituly získané na vysokých školách jsou degradovány. Medicína je snad zatím stále ještě uchráněna, ale opravdu není v budoucnu vyloučeno, že problémy zasáhnou i lékařské fakulty a my coby potenciální pacienti to časem pocítíme rovněž.

Tento stát jednoduše a dobře určité profese nezbytně potřebuje a vysoké školy pracují s tím, co lapidárně řečeno je. Nic a nikoho jiného totiž k dispozici nemají. Sen o kvalitních lékařích, kteří vzejdou z laboratoří nepovinné školní docházky, je proto utopií stejně nebezpečnou jako komunismus, který spoléhá na uvědomělé jedince, kteří se ovšem v populaci vyskytují spíše vzácně.

0 0
možnosti

Můj dědeček měl pořekadlo: "Bodejž by Tě Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil !" Víc si článek nezaslouží.

3 2
možnosti
Foto

Nad povinnou školní docházkou je nezbytné se na blozích rozpálit doběla, a názorové "nepřátele" zrušit. ;-D

2 0
možnosti

Pane Trizuljaku, statečný to chlapíku, proč jste dnes neotevřel diskusi u svého blogu "O paní, která prohlásila, že bude veřejně jako katolička veřejně hájit pravdu"? To jste se tak obával toho, že by se i tam někteří mohli rozpálit doběla? ;-)

1 0
možnosti

To už je druhý blog, kde Krčále napadá Nožičku, předtím to bylo ohledně blogu, kde s se Nožička zastal učitelek v Řeporyjích.......asi mu Nožička šlápl na nohu...v každém případě Trčálek je bezkonkurenčně nejhorší bloger na idnes.cz...je to síla

0 1
možnosti

Jenom na jednu - na tu druhou mu přede mnou šlápl pan Čermák. ;-)

1 1
možnosti

Zvláštní blog.. Nadpis láká na povinnou školní docházku a její zrušení.. A blog je o panu Nožičkovi a jeho společensky nepřijatelných názorech..

0 0
možnosti

Pan Nožička má společensky nepřijatelné názory?

To jsem opravdu netušil.

I Vy jedna sluníčkářko!

4 1
možnosti

Toho obratu jsem si také všiml, ale nechal jsem to být. Já sám za sebe uzavírám Řeporyjskou věc jednou příhodou. Každý čtenář nechť si z textu vezme, co uzná za vhodné.

Mám kamaráda, který přecházel přechod pro chodce bez semaforu. Jednou se otočil, nic nejelo. Šel po přechodu a srazil ho dobytek, který jel neúměrně rychle. Bez ohledu na fakt, kdo zavinil nehodu, nic se nezmění na tom, že ten kamarád bude do smrti chodit o dvou berlích, nikdy nebude normálně mluvit ( koktá a zadrhává) a jeho motorické pohyby jsou navždy zpomalené.

Takže chcete - li se spoléhat, že nic dalšího nejede a že vám někdo ukazuje. Jste všichni plnoletí, svéprávní a každý svého štěstí strůjcem. Děti ale vynechejte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2949
  • Celková karma 25,27
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik