Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já tuhle zahlédl pana Jakla, an veze na kolečku pěknou hromádku uhlí. Přikládat pod kotel se musí. ;-DR^

1 0
možnosti
Foto

Není to tak dávno, co jsem potkal Láďu Jakla v metru. Mnozí se tomu diví, že Láďa Jakl, nejlepší mezi nejlepšími, nezapomíná na pokoru a jezdí metrem. I přistoupil jsem k němu a s bázní, ale beze strachu jej oslovil:

„Láďo Jakle, jsi to Ty?“

Pohlédl na mě a jeho jasnozřivý zrak mě propaloval do morku kostí. Pak svým hlasem, ve kterém zněla všechna moudrost všech členů IVK, promluvil:

„Ano, jsem to já.“

„A kam jedeš?“ odvážil jsem se ve své nebetyčné drzosti položit Láďovi Jaklovi otázku.

„Jedu do Institutu,“ odpověděl, „a vezu si ručník. Ručník si položím na podlahu a když přijde náš guru Václav Klaus I., pokleknu před ním, hlavou se dotknu svého ručníku a budu opakovat mantru o tom, že nejsem hoden pohlédnout do nejušlechtilejší tváře Václavovy. Nakonec mu budu smět políbit špičky polobotek, na tuto část rituálu se osobně těším,“ a oči se mu podivně zaleskly.

„A jak vlastně vy členové Institutu svého guru oslovujete,“ odvážíl jsem se k poslední otázce.

Láďa zamrkal a odpověděl: „Máme pro něj oslovení, které zní: ‚Ó, náš velký siamský slone, tyglíku krásy, míro vkusu, nádobo moudrosti, vůdče náš, slunce naše jasné, dej nám své všemoudré odpovědi na naše hloupé a naprosto zbytečné otázky, kterými Tě obtěžujeme,‘ a on se usměje,“ tady už Láda téměř slzel, „pohladí nás po hlavě, přičemž mu můžeme políbit hřbet dlaně, a pak se s námi dělí o svou nekonečnou moudrost, kdy mi nasloucháme v uctivém pokleku.“

A protože jsem musel vystoupit, nedověděl jsem se toho dne od Ládi Jakla více.

4 0
možnosti
JK

J48a28n 93K36y25š11k39a

28. 11. 2020 12:49

Celý probém s Institutem Václava Klause (dále jen InVaKlem) je v tom, že prostí zástupci veřejnosti mají o něm velice malé povědomí, pokud nějaké. Já například skoro žádné. Proto jsem velmi vděčný panu Trčálkovi, že čas od času z InVaKlu vynese nějakou zajímavou informaci, ale je toho málo, strašně málo, pane Trčálku. Vůbec to neodpovídá míře statečného boje za naši, tedy i vaši svobodu a demokracii, do kterého se členové InVaKlu neochvějně pouštějí, kdykoliv je potřeba, je-li to nezbytně nutné, tak i v pražské tramvaji. I dnes pane Trčálku, kdybych chtěl být puntičkář, musel bych se Vás zeptat: A co Weigl, ten na té seanci nebyl? Takový pilný hoch to je, statečně bojuje proti proudu, a Vám nestojí ani za zmínku? Nebo ta, jak se honem jmenuje, ona tam přímo nepracuje, dělá pro ně jenom externí konzultace ohledně médií, já jí soukromě říkám Hana-Greta, ona má v očích, když referuje o české televizi, takový zapálený, možná až trochu fanatický, někdy to fakt nejde rozlišit, výraz v očích, úplně jako ta Švédka, ta Švédka je mladá, má ještě šanci, že z toho vyroste, ale Hana-Greta nevím, nevím, už jí táhne na třicet, té snad pomůže už jedině mateřství, tak tu jste pane Trčálku taky úplně vynechal.

4 0
možnosti
MJ

Jo, IVK je pro Karla múzou asi jako Alma Mahler pro Kokoshku. Ale Alma byla prý krásná...

2 0
možnosti
JK

J26a57n 81K20y49š67k20a

27. 11. 2020 19:50

Pane Karle, Vaše blogy o IVK mám úplně nejradši, ty jsou boží, ještě více boží, než byla svého času ruka Maradony.

2 0
možnosti

On není Jakl ani tak vyděšený z médií, jako má pivní absťák!:-))

1 1
možnosti
ND

Vy jste éro, Karle :-) :-) :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 2950
  • Celková karma 25,03
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik